God Jul

Just nu är det tyst och stilla här hemma. Killarna har precis gått och lagt sig, skinkan är griljerad och provsmakad. Vi väntar på att strax hjälpa tomten ner med alla paket som ska in under granen. Några har redan landat där som du ser, det var farmor som kom med sina redan idag på eftermiddagen.

Vi klär in vår trapp med en girlang och i år fyllde vi på med en ljusslinga samt liite pynt. I denna hänger vi sen upp våra julkort som vi fått. Till höger på bilden finns en bonad som egentligen är en julkalender som jag sydde till barnen när de var alldeles små. Tanken var att jag skulle haft 24 små krokar att hänga paket på men tiden blev för knapp så det fick bli två krokar i vardera hand på tomten. Nu använder vi denna att hänga den obligatoriska sockan på i stället. 🙂

Under trappan i den runda bruna saken (en stol) ligger vår svarta Skogskatt och sover nöjt.

Vi bor i ett gammalt hus där det en gång fanns en öppen spis. Tyvärr så plomberades den långt innan vi flyttade hit men den den är helt underbar att elda ljus i. Även den har fått lite girlang på sig samt en hel tomte armé med Lucia i spetsen.
Tyvärr sen vi blev med katt insåg vi att våra porslins tomtar inte överlevde på annat ställe än just på öppna spisen -där kommer de nämligen inte upp. 😛 Vi hade dem utspridda lite överallt i huset, men efter att ha hittat tre halshuggna änglar en dag när vi kom hem så fick de flytta ihop på det säkraste stället.

Nedanför spisen har vi ställt våra tre hjärt lyktor. De huserar även på vår ute trapp ibland.

Hoppas du får en trevlig uppesittar kväll. 
God Jul 🙂

Annonser

3 reaktioner på ”God Jul

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s