Semesterkänsla

Rent vädermässigt har ju början av veckan varit riktigt frostig. Det var på gränsen till vinterjacka igen och sommar helgen var ett minne blott. Sorg!
Lagom till fredag eftermiddag klarnade det upp igen och värmen kom så sakta tillbaka igen. Idag har jag tillbringat mycket tid på vår älskade utetrapp med boken för tillfället: Strindbergs stjärna av Jan Wallentin. Jag har läst halva nu och jag tycker att den är väldigt bra. Passade också på att tvätta upp all tvätt som fick hänga sig torr ute och var ytterst tacksam över att tvättande nuförtiden sköter sig självt medan man kan ägna sig åt trevligare saker. Fjärran är tiden då kvinnan stod med klappträ i strandkanten med förfrusna händer.

Planer för växthuset börjar igen och som vanligt blir det tomat, plocksallad, paprika och gurka. Squash tänkte vi testa och även brysselkål som resten av familjen tycker är en delikatess. Själv har jag testat att faktisk äta denna grönsak men konstaterat att den endast gör sig bäst i torkad form i en eternell bukett eller liknande.
Nu är det som sagt början på trädgårdstiden igen och redan har vi rensat i jordgubbslandet och rabarberlandet. Lite nya land ska vi göra och där ska det få bli potatis, ärter och lite morötter. Kanske något annat också.

I tisdags firade vi Tommy som ju blev ett år yngre och då fick han ju ett kort såklart.

Det blev papper från Grafic 45: Steam Punk som jag bara älskar! Funderar allvarligt på att köpa fler i den serien.

För att få kortet lite mer i ”Tommystil” så använde jag punchinella som syns lite bakom spetsen samt skruvbrads. Han håller ju alltid på och skruvar och fixar med nånting här hemma.
Senast idag byggde han två hållare till blomlådorna så nu kan vi åka och köpa lite fina penséer och fylla dem med.

Ha det gott och njut av solen.

Annonser

2 reaktioner på ”Semesterkänsla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s